VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Het coronavirus en Verzuim- en WIA verzekeringen

Geplaatst op: 12-03-2020, 13:50:42

Onderstaand een gedeelte uit de nieuwsbrief van Avero Achmea van 11 maart 2020

Er komen inmiddels vragen binnen over het coronavirus en onze Verzuim- en WIA-verzekeringen. Hieronder een korte toelichting.

Ons beleid en voorwaarden wijzigen niet als gevolg van het coronavirus. Dat betekent:

  • Wij hebben geen specifieke bepalingen in onze voorwaarden voor epidemie of pandemie risico’s.
  • De loondoorbetalingsplicht bij ziekte voor werkgevers blijft gedekt op onze Verzuimverzekeringen. De oorzaak van de ziekte is daarbij niet relevant. Dus als medewerkers om andere redenen niet werken, is er geen dekking vanuit de Verzuimverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een tijdelijke bedrijfssluiting of bij preventieve quarantaine van medewerkers die mogelijk besmet zijn.
  • De algemene, wettelijke regels voor een werkgever om ziekte te voorkomen, blijven gelden.
  • De werkgever moet daarom zelf de mogelijke (noodzakelijke) maatregelen treffen om te voorkomen dat zijn of haar medewerkers ziek worden (bijvoorbeeld door, indien mogelijk, reizen naar risicogebieden te annuleren). Gebeurt dat niet, dan loopt de werkgever het risico dat een daardoor ontstaan verzuimgeval niet gedekt wordt.
  • Vanwege de wachttijd van 2 jaar verwachten we dat het coronavirus geen directe impact heeft op onze WIA-verzekeringen.

Mijn bedrijf loopt inkomsten mis door het coronavirus. Kan ik een beroep doen op een verzekering?
Nee, dit is bedrijfsschade en dat risico wordt alleen gedekt door bedrijfsschadeverzekeringen mits er sprake is van materiële schade. En dat is hier niet het geval.

Meer informatie vindt u op de website van het Verbond van Verzekeraars
Op de website van het Verbond van Verzekeraars is een pagina met vragen en antwoorden over het coronavirus opgenomen. Hier vindt u ook een aantal vragen rondom het coronavirus en de (impact op / dekking door) verschillende verzekeringen, waaronder de verzuim-, WIA- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Vorige pagina